زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
 

تطیر قوم ثمود (قرآن)





یکی از اتهامات قوم ثمود به حضرت صالح و پیروانش بدیمنی و تطیر بوده است.


۱ - عذاب الهی قوم ثمود



تطیر واقعی،بر قوم ثمود ،از دیدگاه خداوند عذاب الهی می باشد که در قرآن هم خداوند می فرماید:
ولقد ارسلنا الی ثمود اخاهم صــلحـا... • قالوا اطیرنا بک وبمن معک قال طـئرکم عند الله بل انتم قوم تفتنون.ما به سوی «ثمود»، برادرشان «صالح» را فرستادیم که: خدای یگانه را بپرستید! امّا آنان به دو گروه تقسیم شدند که به مخاصمه پرداختند. •آنها گفتند: «ما تو را و کسانی که با تو هستند به فال بد گرفتیم!» (صالح) گفت: «فال (نیک و) بد شما نزد خداست (و همه مقدّرات به قدرت او تعیین می‌گردد)؛ بلکه شما گروهی هستید فریب‌خورده! ( «طائرکم عند الله» یعنی اعمال شما سبب بهره شما از بدی و عذاب خداست. ) .اما او در پاسخ گفت : فال بد (و بخت و طالع شما) در نزد خدا است (قال طائرکم عند الله ).او است که شما را به خاطر اعمالتان گرفتار این مصائب ساخته و اعمال شما است که در پیشگاه او چنین مجازاتى را سبب شده .
این در حقیقت یک آزمایش بزرگ الهى براى شما است آرى شما گروهى هستید که آزمایش مى شوید (بل انتم قوم تفتنون ).

۲ - اتهام به صالح پیامبر



قوم ثمود،به صالح پیامبر علیه السلام اتهام شوم زده و بدیمنی داشتند که در قرآن هم میخوانیم:
قال یـقوم لم تستعجلون بالسیئة قبل الحسنة لولا تستغفرون الله لعلکم ترحمون• قالوا اطیرنا بک وبمن معک قال طـئرکم عند الله بل انتم قوم تفتنون.(صالح) گفت: «ای قوم من! چرا برای بدی قبل از نیکی عجله می‌کنید (و عذاب الهی را می‌طلبید نه رحمت او را)؟! چرا از خداوند تقاضای آمرزش نمی‌کنید تا شاید مشمول رحمت (او) شوید؟!» •آنها گفتند: «ما تو را و کسانی که با تو هستند به فال بد گرفتیم!» (صالح) گفت: «فال (نیک و) بد شما نزد خداست (و همه مقدّرات به قدرت او تعیین می‌گردد)؛ بلکه شما گروهی هستید فریب‌خورده!

۳ - اتهام قوم ثمود به پیروان صالح



قوم ثمود، به پیروان صالح علیه السلام اتهام شوم زدند.
قال یـقوم لم تستعجلون بالسیئة قبل الحسنة لولا تستغفرون الله لعلکم ترحمون• قالوا اطیرنا بک وبمن معک قال طـئرکم عند الله بل انتم قوم تفتنون.(صالح) گفت: «ای قوم من! چرا برای بدی قبل از نیکی عجله می‌کنید (و عذاب الهی را می‌طلبید نه رحمت او را)؟! چرا از خداوند تقاضای آمرزش نمی‌کنید تا شاید مشمول رحمت (او) شوید؟!» •آنها گفتند: «ما تو را و کسانی که با تو هستند به فال بد گرفتیم!» (صالح) گفت: «فال (نیک و) بد شما نزد خداست (و همه مقدّرات به قدرت او تعیین می‌گردد)؛ بلکه شما گروهی هستید فریب‌خورده!.به هر حال این قوم سرکش به جاى اینکه اندرز دلسوزانه این پیامبر بزرگ را به گوش جان بشنوند و به کار بندند با یک سلسله سخنان واهى و نتیجه گیریهاى بیپایه به مبارزه با او برخاستند، از جمله اینکه گفتند ما هم خودت و هم کسانى را که با تو هستند به فال بد گرفته ایم (قالوا اطیرنا بک و بمن معک ).

۴ - پانویس


 
۱. المیزان،علامه طباطبائی، ج۱۵، ص۳۷۳.    
۲. نمل/سوره۲۷، آیه۴۵.    
۳. نمل/سوره۲۷، آیه۴۷.    
۴. تفسیر نمونه،مکارم شیرازی، ج۱۵، ص۴۹۱.    
۵. نمل/سوره۲۷، آیه۴۶.    
۶. نمل/سوره۲۷، آیه۴۷.    
۷. نمل/سوره۲۷، آیه۴۶.    
۸. نمل/سوره۲۷، آیه۴۷.    
۹. تفسیر نمونه،مکارم شیرازی، ج۱۵، ص۴۹۰.    


۵ - منبع


فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «تطیر قوم ثمود»    



رده‌های این صفحه : تطیر | قوم ثمود | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.